Wat is een dierentolk?
In dit blog geef ik uitleg wat een dierentolk is, wat een tolk doet en hoe ik mijn werk als dierentolk zie.

Van nature
Dierentolk zijn of worden? Ik ben er van overtuigd dat iedereen met dieren kan communiceren. Sommige zijn het van nature, anderen leren intuïtief contact te maken. Het houdt in dat je op een andere manier communiceert dan met woorden.

Een dierentolk
Een tolk voor dieren is iemand die op intuïtieve of telepathische wijze contact kan leggen met dieren. Als ik mezelf als voorbeeld neem ben ik iemand die als het ware ”inzoomt” op het dier om contact te maken. Als ik me concentreer kan ik zien, horen, voelen en weten wat het dier ”zegt”. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoe het werkt
De beste uitleg die ik tot nu toe weet is dat de afstemming op het dier ongeveer hetzelfde werkt als afstemmen op de juiste radiozender. Automatisch zoek ik naar de juiste frequentie om contact te maken. Zodra het gevonden is kan ik ”in gesprek”. Een dierentolk maakt contact via een foto of op locatie.

Voor wie het werkt
Een dierentolk communiceert voornamelijk met paarden en honden. Echter is het ook mogelijk om contact te leggen met katten, knaagdieren en andere dieren. Kijk eens bij mijn praktijkervaringen.

Met overleden dieren is het ook mogelijk te communiceren. Dit heet vaak een reading. Vaak zijn mensen benieuwd of het goed gaat met hun huisdier en of ze een prettig leven gehad hebben.

Mijn ”werk”
Persoonlijk vind ik mijn werk als dierentolk geen werk, maar iets moois wat ik te bieden heb en waar ik dankbaarheid door ervaar. Iedere keer opnieuw is het bijzonder om een dier een stem te geven. Vaak is het fijn en prettig, soms merk ik op dat een dier ergens moeite mee heeft of klachten ervaart. Mijn rol word dan ook adviserend. Als dierentolk geef ik dieren een stem en zorg ik dat mens en dier dichter bij elkaar kunnen komen.

Bij interesse vertel ik je graag meer over het vak. Stel je vragen gerust aan mij via info@dedierentherapeut.nl. Ik neem vaak de volgende werkdag contact op.

Groetjes,
Tessa