Samen met jouw dier – tolk en therapie

samen met je dier

Samen met jouw dier in een sessie, om in verbinding te kijken naar vraagstukken die op dat moment spelen.

Terwijl ik met jou om tafel zit, maak ik tegelijkertijd contact met jouw dier op afstand. De lijntjes zijn hierdoor kort en er ontstaat een samenwerking tussen jou, mij en je (huis)dier. Op deze manier gaan we verbindend ”het het werk”. Welk gedrag laat het dier zien en wat wordt hierin gespiegeld als bericht aan jou? Herken je dat? Wat geef je terug? Hoe kun je het loslaten?

Ben je bereidt om de zichtbare wijsheid van het dier te onderzoeken bij jezelf?

Voordelen van deze werkwijze samen met jouw dier:
– in verbinding met jouw (huis)dier,
– jouw dier voelt zich gezien en gehoord,
– pure samenwerking,
– direct aan de slag met wat naar voren komt,
– unieke samenwerking.

Voorbeeld: ”Mijn hond plast regelmatig in huis”

Een enthousiaste vrouw zit tegenover mij met deze hulpvraag over haar hond. Tijdens het tolken blijkt dat dit hondje dit doet, omdat haar mens lastig grenzen aan kan geven. Bij navraag bleek dit ook zo, ze was erg verrast dat dit een link met elkaar had.

Ze stond er voor open om dit bij haar zelf te gaan onderzoeken met o.a. NEI therapie. We kwamen uit op haar kindertijd, wat geen fijne tijd was. Hier heeft zij zich aangeleerd om zich klein te houden. Als HSP-er (hooggevoelige) maakt ze hiermee haar eigen energie ook klein, daardoor was ze vatbaarder geworden voor de gevoelens van anderen. Ze had veel over zich heen laten lopen en nam heel wat emoties over. Grenzen stellen was lastig, angst voor de consequenties. We zijn daar verder op doorgegaan.

Therapie, samen met jouw dier

Tijdens deze onderzoekende fase, tolk ik haar hond regelmatig om te bekijken of er vragen beantwoord mogen worden, of dat zij zelf nog wat toe te voegen heeft. Daarna volgt de integratie, zodat de cliënt los kan laten wat haar blokkeerde. Een paar minuten later zie ik haar rechtop zitten en is ze rustiger, minder in het hoofd, relaxed, zegt ze. Haar hondje is ook blij, zij heeft geen reden meer om de boodschap van het plassen in huis te laten zien.

Voor mij zijn dit (ook) dankbare sessies, waarin je een mooi ”team” samen met je dier bent. Gelijkwaardig en respecterend naar elkaar toe. Het voorbeeld was een deel van de gehele sessie.

Ben je nieuwsgierig naar deze manier van werken? Het maakt de verbinding tussen jou en je dier sterker. Naast mijn werk als dierentolk en therapeut voor dieren, ben ik ook gediplomeerd coach en therapeut voor mensen www.theresiabarten.nl.

Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak. Het tarief is € 110,- per sessie van 90 minuten, daarbij inbegrepen een telefonische intake en nazorg in de vorm van telefonisch contact en een kort tolkconsult.

samen met je dier