Aangezien dieren zeer gevoelig zijn, is het belangrijk om naar de oorsprong van het ongewenste gedrag of aandoening te kijken. Het dier laat een disbalans zien in zijn/haar systeem. Therapie voor dieren is geboren.

Dieren zijn net als mensen. Hebben zij iets traumatisch meegemaakt, dan slaan emoties zich op in het systeem. Veelvoorkomend zijn trauma’s bij het verlaten van het nest, blessure of operatie.

Slider Praktijk Theresia

Dierentherapeut

Als dierentherapeut in mijn praktijk stel ik een behandelplan op naar aanleiding van de klacht(en). Ik ga onderzoeken waar verstoringen bevinden en hoe deze ontstaan zijn. Dit kan via verschillende werkwijze, afhankelijk wat het dier nodig heeft.

De therapie

Het dier geeft middels intuïtieve communicatie of via de biotensor aan wat nodig is. Ieder dier is uniek en de weg naar heling en balans ook. De behandelingen zijn naast het checken, gericht op het loslaten van de disbalans. Dat vindt plaats via de ”integratie”, een reset van het systeem. Ja, dat kan op afstand net zo goed. Hierdoor verlicht het de klacht met als doel volledige balans.

therapie voor dieren
De basis van therapie voor dieren zijn de 5 elementen. Waar bevindt zich een disbalans? Daarna onderzoek je dit element steeds dieper, zodat de kern testbaar wordt.

Thema’s bij therapie voor dieren:
– Het loslaten van emotionele ballast
– Allergie / intolerantie
– Behoeften van het dier
– Voedingscheck
– Hormonen
– Stress (oorzaak is veelvoorkomend bij het verlaten van het nest)
– Vaccinatie / Medicatie
– Ontstekingen
– Parasieten
– Energetische wervelblokkades
– Het gebit
– Erfelijke patronen
– Geboortepatronen
– Saboterende mechanisme
– Belemmerende overtuigingen
– Fysieke disbalans
– Gedragsproblemen

Ook op spiritueel niveau zijn dieren gevoelig voor disbalans. Dit kan fysieke gevolgen hebben en daarom altijd van belang om mee te nemen in het behandelplan voor therapie voor dieren. De werkwijze varieert van het in balans brengen van chakra’s tot een healing met Multi Dimensional Healing energie (Shamballa).

Ter ondersteuning of als remedie voor dieren werk ik als dierentherapeut met Bach Bloesems, Schüssler celzouten, diverse producten van Balance Pharma, edelstenen en sprays.

therapie voor dieren

Let wel, mijn consulten vervangen op geen enkele wijze een dierenarts. Ik zal altijd, wanneer nodig, het advies geven om een dierenarts te bezoeken. Uiteraard kan ik wel ondersteuning bieden en voor- en nazorg bieden bij bezoek aan een arts.