Ik begon met een afstemming met de kat via foto, niet direct met dierentherapie. Hij kwam tevreden over, maar er zat hem wel degelijk wat dwars. Ik kwam o.a. te weten dat hij zich vaak eenzaam voelde, ondanks dat er meestal iemand thuis was. Hij vond zijn brokken niet lekker hij was bang dat hij geen ruimte kreeg.

Hulpvraag
Dat laatste bleef onduidelijk, maar wel interessant, gezien de hulpvraag. De hulpvraag was dat de kater het liefst alle deuren in huis open had staan. Zeker wanneer hij naar buiten ging. Met een dichte achterdeur werd hij nerveus en wilde hij direct weer naar binnen. Dit zorgde voor een kater die om de haverklap van buiten naar binnen ging en andersom. Het gezin maakte iedere keer de deur voor hem open, maar ze vonden geen échte oplossing.

Start dierentherapie
Daar kan ik vast verder op door. Na overleg startte ik een sessie met dierentherapie waarbij ik o.a. onverwerkte emoties, gebeurtenissen en trauma opspoor.

Tijdens de dierentherapie sessie bleek dat de kater al heel jong met broertjes en zusjes van de moeder gescheiden was. Hij had zelf angst ervaren, en had zich verantwoordelijk gevoeld. Hij was heel benauwd geweest en bang dat het nooit meer goed kwam.

Conclusie
Een heftige uitkomst. De kitten bleek  uit het asiel gehaald te zijn en ze waren inderdaad in een kartonnen doos bij het asiel aangekomen. De kater had dus al heel wat meegemaakt als jonge kitten.

Het is fijn dat ik de tools als bijvoorbeeld dierentherapie heb om deze gebeurtenis bij de rode kater los te kunnen koppelen uit zijn systeem, zodat het niet langer (onbewust) aanwezig is. Want, dat zorgt bij hem nog steeds voor nervositeit en angst wanneer hij voor een gesloten deur stond.

Een tevreden kat
Na contact te hebben gehad over de uitkomst met het gezin, vernam ik 2 weken later dat het goed ging met de kat. Hij was ontspannen, blijer, zijn vacht glansde meer en vermaakte zich buiten prima voor langere tijd.

De tips die ik mee had gegeven, onder andere ander voer proberen (voorkeur voor rund) was opgevolgd en de kater was duidelijk blij met zijn nieuwe brokken.

Therapie voor dieren
Geweldig dat hij zo goed gereageerd heeft op de behandeling!
Mijn behandelingen met dierentherapie zijn toepasbaar op verschillende dieren. Met honden, paarden en katten werk ik regelmatig, maar wie weet verrast jouw konijn, geit of cavia jou wel met een mooie boodschap!

Neem contact met mij op!