Al mijn hele leven sta ik in verbinding met paarden. Ik reed paarden en pony’s op maneges, later reed ik paarden voor anderen. Ik werd op jonge leeftijd steeds bewuster van hun emoties en gedragingen. Ik wist het als een paard of pony zich niet goed voelde, maar ook wanneer er fysiek iets aan de hand was. Mijn aandacht werd naar de aangedane onzichtbare plek getrokken. Verbinding maken deed ik van nature.

In de paardenstallen werd mij duidelijk dat niet ieder paard het naar de zin had. Het ene paard stond somber op stal, de ander was gestressed. En zelfs fysieke klachten kwam ik tegen. Het stond mij steeds meer tegen om paard te gaan rijden. Ik kon in die periode ook geen andere manier vinden om op míjn manier met paarden om te kunnen gaan.

Ik maakte de keuze om helemaal te stoppen. Een hele omslag. Ik maakte die keuze met pijn in mijn hart. Mijn respect naar paarden toe was belangrijker.

Na wat turbulente jaren en mooie opleidingen, heb ik de stap gezet om mijn praktijk op te zetten. Mijn liefde voor paarden was er niets voor niets, het was er, zodat ik hen en andere dieren, bij kan staan, o.a. met paardentherapie.

Als o.a. N.E.I. Master, Shamballa Master en Dierentolk werk ik nu mét dieren en voor dieren om samen hun boodschap uit te dragen, hun emoties en gedragingen te begrijpen en om aandoeningen te verzachten en vaak ook op te lossen.

Alles kan! Met een open blik en vertrouwen word je wereld verbreedt. Mijn missie is om mens en dier dichter bij elkaar te brengen.

Lieve groet,
Tessa

Maak een afspraak met mij voor meer informatie of voor een intake.